Работата е неразделна част от живота ни. Нашият организъм

...
  Работата е неразделна част от живота ни. Нашият организъм
Коментари Харесай

Каква е работоспособността на човек в различните часове

 

Работата е неразделна част от живота ни. Нашият организъм работи непрекъснато и с цел да му помогнем да се оправя със дилемите, би трябвало да знаем по какъв начин, по кое време и какво да прави. Предлагаме ви забавни обстоятелства за човешката продуктивност:

От 6.00 часа до 7.00 часа сутринта: 

Тогава е така наречен „ прозорец “ за паметта. Това е най-хубавото време за работа с дълготрайната памет. Бъдете сигурни, че цялата нужна информация в този интервал от време се усвоява по-добре от всеки път.

От 8.00 до 9.00 часа:

Най-доброто време, с цел да включите в работата логическото мислене. Съветваме ви в този интервал от време да се заниамвате с аналитични задания, които изискват логическо мислене, както и запомняне. 

От 9.00 до 10.00 часа:

Най-оптималното време за разбор на информация и решение на статистически задания.

От 11.00 до 12.00 часа:

В това време всички интелектуални функционалности на мозъка внезапно спадат. Това е времето, в което да насочите вниманието си към нещо релаксиращо. Ако ви разрешава работата, ви съветваме да слушате музика или да напуснете работното място за чаша чай.

От 12.00 до 14.00 часа: 

Най-удачното време за обедна отмора. В този период от време организмът ни се намира в най-високата точка на работа на храносмилателната система. Всичката храна, получена от 12.00 до 14.00 часа, се усвоява по най-хубавия метод.

От 14.00 до 18.00 часа:

Най-доброто време за дейна активност. Ако работите дълго, мозъкът се уморява, работата се занемарява. Най-сигурният симптом за отмалялост са проблемите със съня и заспиването през нощта.

От 21.00 до 23.00 часа:

В този интервал мозъкът ни и нервната система си почиват и се възвръщат след тежкия работен ден.

От 23.00 до 1.00 сутринта:

Това е интервалът, в който се случва най-важното нещо: възвръща се фината сила (жизнената енергия). Тази сила в доста медицини по света: йогите го назовават „ прана “, китайците – „ чи “.  На нас ни е известна като мускулна и нервна мощ.

От 1.00 до 3.00 часа сутринта:

По това време тялото е в положение да възвърне изцяло прочувствената сила, изчерпана денем.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР